Wilt u ook graag in contact komen met ruim 170.000 hoogopgeleide studenten en starters om zowel uw werkgeversmerk te versterken als concreet studenten en starters te werven? En heeft u hier zelf niet altijd de tijd of capaciteit voor? Of zoekt u een kanaal dat onderscheidend, persoonlijk en altijd effectief is?

Dan kan De Carrièrebus voor u een geschikt kanaal zijn. De Carrièrebus is namelijk frequent aanwezig op locaties en evenementen waar uw doelgroep zich bevindt. Tenminste, als u als werkgever wel eens op zoek bent naar jong, hoogopgeleid talent; studenten die binnen 2 jaar denken af te studeren aan een hbo- of wo-opleiding, dan wel starters met maximaal 2 jaar werkervaring. Daar vertellen onze coaches uw verhaal, vanuit een onafhankelijke rol, en matchen zij continu geschikte studenten met uw organisatie en carrièremogelijkheden.
Waarom De Carrièrebus?

De Carrièrebus is geboren uit noodzaak. Veel studenten hebben tijdens en na hun studie behoefte aan gericht advies over hun carrièremogelijkheden en persoonlijke begeleiding bij het oriënteren en solliciteren. Door de snelle opkomst van het internet zien ze vaak door de bomen het bos niet meer. Beslissingen worden regelmatig 'ad hoc' genomen, op basis van beperkte informatie, een eerste gevoel of het eerste baanaanbod dat ze ontvangen. Tegelijkertijd komen veel werkgevers er door gebrek aan tijd en capaciteit nauwelijks aan toe om persoonlijk en frequent (genoeg) met de studenten in contact te treden.

Vanuit De Carrièrebus zetten ervaren recruiters zich in om jong talent in contact te brengen met uw organisatie, en andersom. Daartoe bezoekt De Carrièrebus jaarlijks zo'n 65 keer alle universiteiten en hogescholen, o.a. op bedrijvendagen, om studenten gericht te adviseren over de carrièremogelijkheden bij uw organisatie. Op deze manier brengt De Carrièrebus uw organisatie frequent, persoonlijk én vanuit een onafhankelijke positie als aantrekkelijke werkgever onder de aandacht bij het hoogopgeleide talent van vandaag en morgen.Scroll verder naar beneden voor meer foto's.

Naar het evenementenoverzicht »

De Carrièrebus, de facts:

 • Groot persoonlijk (offline) bereik onder hoogopgeleiden (75.000+); De Carrièrebus promoot uw organisatie circa 65 keer per jaar op alle universiteiten, hogescholen, bedrijvendagen en banenbeurzen.
 • Exclusief bereik; De Carrièrebus komt voorafgaand aan de bedrijvendagen al in contact met uw doelgroep tijdens promotiedagen en voorbereidingssessies. Daarnaast wordt De Carrièrebus vaak uitgenodigd door studieverenigingen en besturen voor exclusieve trainingen en workshops.
 • De Carrièrebus biedt als eerste filter ondersteuning op de evenementen waar uw organisatie zelf ook aanwezig is en representeert uw organisatie als ambassadeur op de evenementen waar uw organisatie zelf niet aanwezig kan zijn.
 • Gerichte promotie van al uw carrièremogelijkheden voor studenten en starters zoals startersfuncties, traineeships, inhousedagen, business courses, etc.
 • Multimediale promotie van uw carrièremogelijkheden middels het verspreiden van uw brochures of flyers (in onze stand en brochurewand in de bus), gadgets, visitekaartjes, vacatureteksten, posters, etc.

overige facts

 • Persoonlijke 1-op-1 wervingsactiviteiten zowel vanuit de bus (on campus, banenbeurzen) als vanuit De Carrièrebus stand op de bedrijvendagen en beurzen.
 • Effectieve werving vanwege het brede aanbod en de onafhankelijke rol die onze carrièrecoaches hebben ten opzichte van de student.
 • Opvallende en unieke (arbeidsmarkt)communicatie- methode met hoge attentiewaarde.
 • Naast het grote offline bereik (jaarlijks 75.000+, 100% doelgroep) tevens groot online bereik (jaarlijks ruim 95.000 unieke bezoekers) via www.carrierebus.nl en overige niche platformen.
 • Aantrekkelijk vast tarief; zowel employer branding als onbeperkt en persoonlijk werven van hoogopgeleid talent voor al uw bijbanen, stages, startersfuncties en traineeships, zonder extra kosten.


Deelname aan de landelijke carrièretour van De Carrièrebus is inclusief:

 • Twee grote logo’s op beide zijden van De Carrièrebus;
 • Uw logo op de banner-ups/ achterwand van De Carrièrebus -stand;
 • Werkgeversinformatie in de brochurewand in De Carrièrebus;
 • Werkgeversinformatie en gadgets in de stand van De Carrièrebus;
 • Promotiekaart op maat in de onze carrièrecarrousel;
 • Potentiële kandidaten via oriëntatiegesprekken, workshops en cv-checks attenderen op (de carrièremogelijkheden bij) uw organisatie (onbeperkte promotie en werving);
 • Proactief en gericht uitdelen van werkgeversinformatie en visitekaartjes van uw recruiters op alle bedrijvendagen en carrière-evenementen en het presenteren van actuele vacatures en evenementen op beursdagen (via prikbord + posters).

Gegarandeerd resultaat.

De Carrièrebus onderscheidt zich van andere arbeidsmarktcommunicatie- en recruitment initiatieven door haar brede dienstenpakket waarin een groot en divers online bereik wordt gecombineerd met een frequente, persoonlijke en proactieve benadering. Met als resultaat een unieke vorm van arbeidsmarktcommunicatie ter versterking van uw werkgeversmerk en directe (extra) aanwas van het hoogopgeleide talent dat bij uw organisatie past.

Resultaten uit het verleden tonen daarbij aan dat onze dienstverlening zowel een intensieve bijdrage levert aan de naamsbekendheid van werkgevers als ook direct nieuwe medewerkers oplevert. De Carrièrebus biedt deze garantie ook en levert daarmee per definitie meer ROI dan, bijvoorbeeld, recruitmentbureaus.Als goede ambassadeur van uw organisatie bereiden wij ons graag voor.

Om uw organisatie goed te kunnen representeren nemen wij voordat wij op pad gaan deel aan een introductie- dan wel inhousedag of draaien we een dagdeel mee bij uw organisatie. Daarbij gaan we graag in gesprek met verschillende medewerkers om een goed beeld te krijgen van de carrièremogelijkheden en de bedrijfscultuur binnen uw organisatie.
Maakt u wel eens gebruik van recruitmentbureaus voor het werven van (young) professionals?

Lees dan hier waarom u via De Carrièrebus altijd voordeliger uit bent.
Wat studenten over ons zeggen

“Gedurende het carrière-evenement werden door diverse multinationals uit de financiële en bancaire sector o.a. workshops georganiseerd voor Nederlandse en internationale studenten. Een van de hoogtepunten van de dag was het carrière-advies dat De Carrièrebus gaf aan lange rijen Masterstudenten. Erg waardevol advies en goede inzichten van inspirerende en oprechte ondernemers!”

Bas Henckens (student, Universiteit Maastricht)

“Tijdens mijn bestuursjaar heb ik enkele evenementen georganiseerd waarbij ik heb samengewerkt met De Carrièrebus. Iedere keer weer werd ik verbaasd door hun professionaliteit en enthousiasme. Van het begin van de ochtend tot aan het einde van de middag waren zij even behulpzaam en namen ze uitgebreid de tijd om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Ik ken meerdere studenten die enorm veel profijt hebben gehad van hun expertise en behulpzaamheid en zelf behoor ik ook tot die groep.”

Kay van Zonderen (Financieel Management Trainee, Achmea)


“De Carrièrebus checkte in oktober 2015 mijn cv tijdens een recruitment event. Nu, bijna anderhalf jaar later, heb ik nog steeds nauw contact met ze en beschouw ik hun als mijn mentor in alles wat ik doe omtrent studie en werk. Günay is een karakter mens, iemand die al je werkervaring en studieresultaten opzij zet en eerst kijkt naar wie jij als mens bent. Volgens haar haal je het beste uit jezelf wanneer je dingen doet in een omgeving waar jouw normen en waarden bij aansluiten.”

Daniel Langerveld (student, TU Eindhoven)

“De Carrièrebus creëert een vertrouwd gesprek waar je in alle openheid kan spreken, en weet vervolgens snel de situatie in te schatten en feilloos (opbouwende) kritiek te geven. Ze hebben oprechte interesse en zijn tegelijkertijd eerlijk en verfrissend. De feedback op doorgevoerde wijzigingen en ideeën later blijft snel en persoonlijk. Hun oprechte en zeer kundige advies is zeker aan te raden.”

Alexander van ’t Hof (student, Erasmus Universiteit)


“Tijdens de Recruitment Days in Groningen heb ik de workshop Non-Verbale Communicatie van De Carrièrebus gevolgd. Een onwijs leuke training. De communicatie met De Carrièrebus voelde heel erg vertrouwd en alle mensen die ik heb gehoord over Your Talent Group konden alleen maar vanuit waardering spreken. Ik hoop in de toekomst nog eens met YTG in aanraking te komen en raad iedereen het aan om contact met ze op te nemen als je een sparringspartner zoekt die oprecht meedenkt over jouw toekomst.”

Laurien Meijer (student, Rijksuniversiteit Groningen)

“Tijdens de Maastricht Business Days heb ik veel tips en advies gekregen om mijn cv beter te maken van De Carrièrebus. Daarbij hebben ze mij ook veel nuttige suggesties gegeven waar ik verder kon kijken naar een mogelijk traineeship. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ik De Carrièrebus tegen ben gekomen!”

Janneke Verhaegh (student, Universiteit Maastricht)Wat anderen over ons zeggen

“Persoonlijk betrokken en altijd bereid om proactief mee te denken. Met hun creatieve, authentieke en open mindset verbinden ze ons met interessante toekomstige werknemers. Zeker een toegevoegde waarde voor onze werving!”

Floor Philippen (Recruiter bij Calco)

“Het originele concept van De Carrièrebus heeft er voor gezorgd dat we op een andere manier bij onze doelgroep onder de aandacht komen en blijven”

Judith van Tongeren (Coördinator Werving & Selectie bij Antea Group)